10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti!

Posted on Updated on

leafy-sea-dragon
jellu fish
Aye Aye, Lemurul de Madagascar
Aye-aye, Lemurul de Madagascar
Maimuta cu Trompa
Cartita sobolan fara blana
Tarsierul filipinez
Tarsier filipinez
Tamarinul Imparat
Echidna
Ornitorincul
Porumbelul evantai
Maimuta pitica
Pangolinul de Copac
Calutul de Mare Frunza
lovely panda

Ai nevoie de un pretext pentru a calatori undeva? Cauti un motiv in plus pentru a pleca intr-o vacanta departe de casa, de job, de task-uri si termene limita, de probleme si de stressul de zi cu zi? Sau poate pur si simplu iti plac animalele!

Fie ca te regasesti sau nu in cele de mai sus, pariem ca te atrage orice este nou, nemaivazut, unic, special, uimitor… asa cum esti de fapt si tu!

Iti prezentam mai jos 10 dintre cele mai ciudate animale pe care trebuie sa le vezi. Si merita sa calatoresti pentru asta. Fiindca meriti si tu o vacanta!

Asadar, iti propunem sa ramai uimit admirand aceste creaturi ciudate, animale speciale, unice, care poate nici nu stiai ca exista. Fie ca iti permiti o vacanta in habitatul lor natural ori ca le vei vizita intr-una din Gradinile Zoologice care le gazduiesc. Sau, cel putin, iti permiti o pauza in care sa le vezi online, aici unde iti planifici vacantele si iti alegi destinatiile vacantelor urmatoare.

Sa incepem :

1. Aye-aye, Lemurul de Madagascar (Daubentonia madagascariensis)
De ce este ciudat: uitati-va la cum arata si la urechile lui care se misca independent, la ochii lui si nu in ultimul rand la degetele sale… Aye – Ayeul se hraneste dupa modelul patentat de ciocanitori: face gauri in scoarta copacilor si isi foloseste degetul mijlociu…pt a extrage de acolo hrana. Este cea mai mare primata nocturna din lume si traieste in Madagascar.
Din pacate traditiile locale spun ca ar aduce ghinion. Se hraneste precum vestita Ciocanitoare Woody din desenele animate si e posibil sa fi dansat si el alaturi de King Julien pe melodia „I like to moove it moove it” in „Madagascar”. Nu ne spuneti ca nu ati auzit pana acum de King Julian? Acesta era un lemur cu coada inelata
Mai multe detalii despre Aye -Aye
aici.
O puteti vedea in Madagascar sau, mai aproape, insa inchis in ZOO, in Anglia, la Bristol Zoo Gardens.


2. Maimuta cu Trompa (Nasalis larvatus) sau Proboscis Monkey
De ce este ciudata: priviti poza si veti intelege. Nasul acestei maimute este lung precum o trompa.
Printre cele mai specializate si mai deosebite animale, Maimuta cu trompa ocupa habitate foarte restranse in apropierea apelor din padurea tropicala, mlastinile cu mangrove si pe coastele insulei Borneo. Trasatura definitorie a Maimutei cu trompa este nasul mare. La masculii adulti, acesta este lung si atarna, putand juca un rol foarte important in atragerea partenerelor.
Mai multe detalii despre ea aici.
O puteti vedea in Borneo sau la Gradina Zoologica din Singapore.


3. Cartita sobolan fara blana (Heterocephalus glaber) sau Naked Mole Rat
De ce este ciudata: Aproape total oarba ca o cartita, cu aspect de sobolan fara blana, Heterocephalus glaber nu poate simti durerea fiindca nu are deloc substanta P cea care trasmite durerea in sistemul nervos. Este un mamifer ce traieste in colonii cu sistem de casta precum furnicile. Exista o regina si sute de „muncitori” si „soldati” care sunt gata sa se sacrifice in lupta cu un atacator precum sarpele.
Mai multe detalii despre Heterocephalus glaber
aici.
O puteti vedea in Africa de Est, in tari precum Etiopia, Kenia sau Somalia. Poate mai la indemana pt multi dintre voi, o puteti vedea in Washington, in cadrul National Zoo – Gradina Zoologica parte din cel mai mare complex muzeal din lume The Smithsonian Institute.


4. Tarsierul filipinez ( Tarsius syrichta )
De ce este ciudat: In primul rand se pare ca e cea mai mica maimuta din lume – ajunge pana la o greutate de 165 de grame si o inaltime de 160 de milimetri (16 cm). In plus, ochii sai sunt aproape de doua ori mai mari decat cei ai omului, insa nu are vedere periferica, ochii fiind fixi. Cu toate acestea gatul sau se poate roti la 180 grade. Tarsierii isi ataca prada cu ochii inchisi de teama sa nu …le intre in ochi.
Mai multe detalii despre Tarsius syrichta gasiti
aici.
Il puteti vedea, desi e foarte mic si greu de observat, in Filipine. Specia sa este pe cale de disparitie si de aceea ar putea fi observat in Rezervatia din insula filipineza
Bohol.


5. Tamarinul Imparat  (Saguinus imperator)
De ce este ciudat: dupa cum ii sugereaza si numele, este vorba de un tamarin Imparat. Tamarinul este o specie de maimuta de marimea unei veverite. Ciudatenia apare insa cand il priviti pe Tamarinul Imparat in fata. Nu aveti cum sa nu observati Mustata sa impunatoare. Mustata care a fost asemanata cu cea a Imparatului german Wilhem al II-lea. Si de ce nu, aduce un pic si cu vestita mustata a lui Ion Tiriac.
Mai multe detalii despre Saguinus imperator gasiti
aici.
Il puteti vedea in America de Sud, zona Amazoniana, din Bolivia, in Brazilia si chiar in Peru.
In Europa il puteti vedea in Gradina Zoologica din Paignton.


6. Echidna si Ornitorincul
De ce sunt ciudate: Echidna si Ornitorincul sunt fie o minune, fie o greseala a naturii😉
Echidna are marsupiu in care isi cara puii ca si cangurii, are spini ca porcul spinos si ariciul, are un bot lung si o limba lunga ca un furnicar si se inmulteste prin oua ca o pasare. Pe langa aspectul ei unic, echidna este al doilea mamifer monotrem, adica care se inmulteste prin oua, alaturi de Ornitorinc – un mamifer la fel de ciudat si uimitor: cu cioc de rata si coada de castor.
Mai multe detalii despre Echidna gasiti
aici.
Mai mult detalii despre Ornitorinc gasiti aici.
Atat Echidna cat si Ornitorincul pot fi vazute in Asutralia si Noua Guinee.)


7. Porumbelul evantai (Goura victoria) sau Victoria Crowned Pigeon
De ce este ciudat: Porumbelul evantai este o pasare rara, cu totul deosebita. De marimea unei gaini, are penele stralucitoare, turcoaz, iar creasta in forma de evantai ii sta tot timpul ridicata. Acesti porumbei iesiti din comun traiesc in padurile tropicale din Noua Guinee, nu prea zboara si obsinuiesc sa traiasca pe pamant, hranindu-se mai ales cu fructele cazute din copaci.
Mai multe detalii despre Porumbelul evanta gasiti
aici.
Poate fi vazut in Noua Guinee.


8. Maimuta pitica (Cebuella pygmaea) sau Pygmy Marmoset
De ce este ciudata: Maimuta pitica sau Maimuta pigmeu este cea mai mica maimuta din lume. Comunica prin ciripituri si fluieraturi specifice, insa atunci cand ataca emit un sunet care nu este auzit de oameni ci doar de celelalte maimutele pitice. Au doar 14-15 cm excluzand coada care poate atinge la randul ei 14-15 cm. S-a spus chiar ca
„scheletul de extraterestru” gasit in cursa de soareci de un fermier in Mexic in anul 2007, caz facut public in 2009 ar fi fost probabil un Cabuella Pygmaea.
Mai multe detalii despre Maimutica pigmeu gasiti
aici.
O puteti vedea in America de Sud. Mai ales in Brazilia, Colombia, Ecuador si Peru.


9. Pangolinul de Copac (Manis tricuspis) sau Tree Pangolin
De ce este ciudat: Mamifer exotic insectivor, Pangolinul are corpul si coada acoperite cu solzi cornosi. La atingere solzii sai te duc cu gandul la unghiile umane. Insa nu riscati sa il mangaiati daca va este aproape. Precum sconcsul, pangolinul de copac arunca cu o secretie foarte urat mirositoare atunci cand se simte amenintat.
Mai multe detalii despre Pangolinul de copac gasiti
aici.
Il puteti vedea in Africa Centrala, in padurile ecuatoriale.


10. Calutul de Mare Frunza(Phycodurus eques) – Leafy Sea Dragon
De ce este ciudat: Priviti-l cum se arata ca un dragon marin de mici dimensiune care se confunda cu vegetatia subacvatica datorita frunzelor ce-i cresc din corp. Seadragon sau Phycodurus eques este ciudat prin nasul (ratul) sau lung si prin accesoriile purtate pentru a se confunda cu vegetatia din apele in care traieste. Poate ajunge pana la 45 cm lungime. O alta ciudatenie este faptul ca masculul poarta si da nastere la pui. Nu inoata in sus precum calutii de mare ci orizontal, folosindu-si gura (nasul) in forma de tub.
Mai multe detalii despre Calutul de Mare Frunza gasiti
aici.
Il puteti vedea in Oceanul India, pe langa coastele Australiei, desi se ascunde foarte bine in peisaj!


Asadar, fie ca sunteti fascinati de aceste animale ciudate si unice in felul lor ori ca vreti neaparat sa evadati din cotidian catre o destinatie indepartata si exotica, contactati-ne pe mail:
office@klevertravel.ro, la telefon: 021-318.56.01 sau la sediul nostru din Bucuresti.

Impreuna vom reusi sa transformam visele voastre in realitate, intr-o calatorie de vis, mai reala si mai aproape decat poate credeti. Un articol preluat de pe klevertravel.ro

10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti! <!–

–>

leafy-sea-dragon
jellu fish
Aye Aye, Lemurul de Madagascar
Aye-aye, Lemurul de Madagascar
Maimuta cu Trompa
Cartita sobolan fara blana
Tarsierul filipinez
Tarsier filipinez
Tamarinul Imparat
Echidna
Ornitorincul
Porumbelul evantai
Maimuta pitica
Pangolinul de Copac
Calutul de Mare Frunza
lovely panda

Ai nevoie de un pretext pentru a calatori undeva? Cauti un motiv in plus pentru a pleca intr-o vacanta departe de casa, de job, de task-uri si termene limita, de probleme si de stressul de zi cu zi? Sau poate pur si simplu iti plac animalele!

Fie ca te regasesti sau nu in cele de mai sus, pariem ca te atrage orice este nou, nemaivazut, unic, special, uimitor… asa cum esti de fapt si tu!

Iti prezentam mai jos 10 dintre cele mai ciudate animale pe care trebuie sa le vezi. Si merita sa calatoresti pentru asta. Fiindca meriti si tu o vacanta!

Asadar, iti propunem sa ramai uimit admirand aceste creaturi ciudate, animale speciale, unice, care poate nici nu stiai ca exista. Fie ca iti permiti o vacanta in habitatul lor natural ori ca le vei vizita intr-una din Gradinile Zoologice care le gazduiesc. Sau, cel putin, iti permiti o pauza in care sa le vezi online, aici unde iti planifici vacantele si iti alegi destinatiile vacantelor urmatoare.

Sa incepem :

1. Aye-aye, Lemurul de Madagascar (Daubentonia madagascariensis)
De ce este ciudat: uitati-va la cum arata si la urechile lui care se misca independent, la ochii lui si nu in ultimul rand la degetele sale… Aye – Ayeul se hraneste dupa modelul patentat de ciocanitori: face gauri in scoarta copacilor si isi foloseste degetul mijlociu…pt a extrage de acolo hrana. Este cea mai mare primata nocturna din lume si traieste in Madagascar.
Din pacate traditiile locale spun ca ar aduce ghinion. Se hraneste precum vestita Ciocanitoare Woody din desenele animate si e posibil sa fi dansat si el alaturi de King Julien pe melodia „I like to moove it moove it” in „Madagascar”. Nu ne spuneti ca nu ati auzit pana acum de King Julian? Acesta era un lemur cu coada inelata
Mai multe detalii despre Aye -Aye
aici.
O puteti vedea in Madagascar sau, mai aproape, insa inchis in ZOO, in Anglia, la Bristol Zoo Gardens.


2. Maimuta cu Trompa (Nasalis larvatus) sau Proboscis Monkey
De ce este ciudata: priviti poza si veti intelege. Nasul acestei maimute este lung precum o trompa.
Printre cele mai specializate si mai deosebite animale, Maimuta cu trompa ocupa habitate foarte restranse in apropierea apelor din padurea tropicala, mlastinile cu mangrove si pe coastele insulei Borneo. Trasatura definitorie a Maimutei cu trompa este nasul mare. La masculii adulti, acesta este lung si atarna, putand juca un rol foarte important in atragerea partenerelor.
Mai multe detalii despre ea aici.
O puteti vedea in Borneo sau la Gradina Zoologica din Singapore.


3. Cartita sobolan fara blana (Heterocephalus glaber) sau Naked Mole Rat
De ce este ciudata: Aproape total oarba ca o cartita, cu aspect de sobolan fara blana, Heterocephalus glaber nu poate simti durerea fiindca nu are deloc substanta P cea care trasmite durerea in sistemul nervos. Este un mamifer ce traieste in colonii cu sistem de casta precum furnicile. Exista o regina si sute de „muncitori” si „soldati” care sunt gata sa se sacrifice in lupta cu un atacator precum sarpele.
Mai multe detalii despre Heterocephalus glaber
aici.
O puteti vedea in Africa de Est, in tari precum Etiopia, Kenia sau Somalia. Poate mai la indemana pt multi dintre voi, o puteti vedea in Washington, in cadrul National Zoo – Gradina Zoologica parte din cel mai mare complex muzeal din lume The Smithsonian Institute.


4. Tarsierul filipinez ( Tarsius syrichta )
De ce este ciudat: In primul rand se pare ca e cea mai mica maimuta din lume – ajunge pana la o greutate de 165 de grame si o inaltime de 160 de milimetri (16 cm). In plus, ochii sai sunt aproape de doua ori mai mari decat cei ai omului, insa nu are vedere periferica, ochii fiind fixi. Cu toate acestea gatul sau se poate roti la 180 grade. Tarsierii isi ataca prada cu ochii inchisi de teama sa nu …le intre in ochi.
Mai multe detalii despre Tarsius syrichta gasiti
aici.
Il puteti vedea, desi e foarte mic si greu de observat, in Filipine. Specia sa este pe cale de disparitie si de aceea ar putea fi observat in Rezervatia din insula filipineza
Bohol.


5. Tamarinul Imparat  (Saguinus imperator)
De ce este ciudat: dupa cum ii sugereaza si numele, este vorba de un tamarin Imparat. Tamarinul este o specie de maimuta de marimea unei veverite. Ciudatenia apare insa cand il priviti pe Tamarinul Imparat in fata. Nu aveti cum sa nu observati Mustata sa impunatoare. Mustata care a fost asemanata cu cea a Imparatului german Wilhem al II-lea. Si de ce nu, aduce un pic si cu vestita mustata a lui Ion Tiriac.
Mai multe detalii despre Saguinus imperator gasiti
aici.
Il puteti vedea in America de Sud, zona Amazoniana, din Bolivia, in Brazilia si chiar in Peru.
In Europa il puteti vedea in Gradina Zoologica din Paignton.


6. Echidna si Ornitorincul
De ce sunt ciudate: Echidna si Ornitorincul sunt fie o minune, fie o greseala a naturii😉
Echidna are marsupiu in care isi cara puii ca si cangurii, are spini ca porcul spinos si ariciul, are un bot lung si o limba lunga ca un furnicar si se inmulteste prin oua ca o pasare. Pe langa aspectul ei unic, echidna este al doilea mamifer monotrem, adica care se inmulteste prin oua, alaturi de Ornitorinc – un mamifer la fel de ciudat si uimitor: cu cioc de rata si coada de castor.
Mai multe detalii despre Echidna gasiti
aici.
Mai mult detalii despre Ornitorinc gasiti aici.
Atat Echidna cat si Ornitorincul pot fi vazute in Asutralia si Noua Guinee.)


7. Porumbelul evantai (Goura victoria) sau Victoria Crowned Pigeon
De ce este ciudat: Porumbelul evantai este o pasare rara, cu totul deosebita. De marimea unei gaini, are penele stralucitoare, turcoaz, iar creasta in forma de evantai ii sta tot timpul ridicata. Acesti porumbei iesiti din comun traiesc in padurile tropicale din Noua Guinee, nu prea zboara si obsinuiesc sa traiasca pe pamant, hranindu-se mai ales cu fructele cazute din copaci.
Mai multe detalii despre Porumbelul evanta gasiti
aici.
Poate fi vazut in Noua Guinee.


8. Maimuta pitica (Cebuella pygmaea) sau Pygmy Marmoset
De ce este ciudata: Maimuta pitica sau Maimuta pigmeu este cea mai mica maimuta din lume. Comunica prin ciripituri si fluieraturi specifice, insa atunci cand ataca emit un sunet care nu este auzit de oameni ci doar de celelalte maimutele pitice. Au doar 14-15 cm excluzand coada care poate atinge la randul ei 14-15 cm. S-a spus chiar ca
„scheletul de extraterestru” gasit in cursa de soareci de un fermier in Mexic in anul 2007, caz facut public in 2009 ar fi fost probabil un Cabuella Pygmaea.
Mai multe detalii despre Maimutica pigmeu gasiti
aici.
O puteti vedea in America de Sud. Mai ales in Brazilia, Colombia, Ecuador si Peru.


9. Pangolinul de Copac (Manis tricuspis) sau Tree Pangolin
De ce este ciudat: Mamifer exotic insectivor, Pangolinul are corpul si coada acoperite cu solzi cornosi. La atingere solzii sai te duc cu gandul la unghiile umane. Insa nu riscati sa il mangaiati daca va este aproape. Precum sconcsul, pangolinul de copac arunca cu o secretie foarte urat mirositoare atunci cand se simte amenintat.
Mai multe detalii despre Pangolinul de copac gasiti
aici.
Il puteti vedea in Africa Centrala, in padurile ecuatoriale.


10. Calutul de Mare Frunza(Phycodurus eques) – Leafy Sea Dragon
De ce este ciudat: Priviti-l cum se arata ca un dragon marin de mici dimensiune care se confunda cu vegetatia subacvatica datorita frunzelor ce-i cresc din corp. Seadragon sau Phycodurus eques este ciudat prin nasul (ratul) sau lung si prin accesoriile purtate pentru a se confunda cu vegetatia din apele in care traieste. Poate ajunge pana la 45 cm lungime. O alta ciudatenie este faptul ca masculul poarta si da nastere la pui. Nu inoata in sus precum calutii de mare ci orizontal, folosindu-si gura (nasul) in forma de tub.
Mai multe detalii despre Calutul de Mare Frunza gasiti
aici.
Il puteti vedea in Oceanul India, pe langa coastele Australiei, desi se ascunde foarte bine in peisaj!


Asadar, fie ca sunteti fascinati de aceste animale ciudate si unice in felul lor ori ca vreti neaparat sa evadati din cotidian catre o destinatie indepartata si exotica, contactati-ne pe mail:
office@klevertravel.ro, la telefon: 021-318.56.01 sau la sediul nostru din Bucuresti.

Impreuna vom reusi sa transformam visele voastre in realitate, intr-o calatorie de vis, mai reala si mai aproape decat poate credeti.

13 thoughts on “10 animale ciudate pentru care merita sa calatoresti!

  walkeronsky said:
  octombrie 4, 2009 la 2:03 pm

  ciudate animale ….de ornitorinc stiam, dar de echidna nu

  urbanreality said:
  octombrie 4, 2009 la 5:09 pm

  merita sa le vezi😉

  klever travel said:
  octombrie 8, 2009 la 1:41 pm

  Ne bucuram ca v-a placut articolul. Ne-ar face mare placere sa reusim sa punem la cale impreuna cu voi calatorii si vacante in care sa intalniti fata in fata, in realitate, astfel de animale unice.

  Sa auzim numai de bine!

  Echipa Klever Travel

  urbanreality said:
  octombrie 8, 2009 la 4:14 pm

  chiar ar fi o idee nemaipomenita. cel mai rau imi pare ca nu aveti un birou in zona noastra sa beneficiez de ofertele voastre🙂

  Dia said:
  noiembrie 14, 2009 la 7:44 pm

  penultima poza este despre dragonul de mare se camufleaza foarte bine si la cap seamana cu calul de mare si sa va zic o chestie ciudata masculul depune ouale asta da ciudatenie

  DianaEmma said:
  noiembrie 22, 2009 la 12:23 pm

  Mi-ar fi frica de unele. =))
  Asa ca nu as calatori ca sa le vad.

  DianaEmma said:
  noiembrie 22, 2009 la 6:39 pm

  Nu… prefer sa calatoresc in zone cu peisaje superbe, nu cu animale ciudate.😀

   urbanreality said:
   noiembrie 22, 2009 la 10:04 pm

   dar in acele locuri sunt si peisaje superbe

  Dienutza said:
  iulie 31, 2011 la 9:31 am

  Nu le poti numi ciudate.Unele sunt chiar simpatice si spectaculoase.Cel putin ultimele 6 sunt chiar frumoase.

  oanaclara said:
  iunie 19, 2012 la 11:56 pm

  Reblogged this on Diverse diversificate.

  ALEX said:
  noiembrie 26, 2012 la 7:03 pm

  oooooooooouuuuuu!!!!!!!!!!! ASTEA DA ANIMALE CHIUDATE DAR SUNT FOARTE TARI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s